Wat is er te doen in de omgeving 

Onze B&B ligt heel centraal gelegen. Hierdoor ben je met de auto snel bij het strand, activiteiten, steden of steden. Heeft u een auto of fiets nodig, dan kunnen wij dit voor u regelen. Ook is er op 4 minuten rijden een treinstation waar je voor nog geen 6 euro naar Alicante of Murcia kunt laten rijden.

Wandelen 

Door de centrale ligging tussen bergen en de kust zijn er veel mogelijkheden om lekker te wandelen. De directe omgeving van Casa Azul is vlak en zeer geschikt voor een rustige avondwandeling. Voor meer uitdaging kunt u binnen een kwartier rijden bergwandelingen met verschillende moeilijkheidsgraden maken. Een wandeling aan de kust of een stoere hike-tocht in de bergen zijn met een half uurtje bereikbaar. Hieronder een paar voorbeelden van wandelingen in de directe omgeving. Wij helpen u vanzelfsprekend met het uitzoeken van andere mogelijkheden.

https://sanisidro.es/turismo/rutas/ruta-en-bici/

Benejuzar (25 min) start achter de kerk, dit is en lus wandeling.

Hike Crevillente berg

https://hondon-nieves.blogspot.com/2017/03/wandelroute-pr-cv110-in-het-crevillente.html?m=1 

De Serra de Crevillent, met steile hellingen gevormd door vele ravijnen, laat ons genieten van een prachtig uitzicht over de Hondón vallei en langs de andere kant het vlakke land waar je de Middellandse Zee, bij mooi helder weer,  kan zien. En deze fantastische hike is vlakbij ons B&B Casa Azul op nog geen 20 minuten rijden. Het is een stevige hike van minimaal 7 km. Het eerste uur klim je de berg omhoog naar de top van de berg. Hierna begint de afdaling met mooie en uitdagende paden, waarbij je constant omringt zal worden door vlinders. We hebben een routekaart gemaakt met foto's. 

El Pantano de Elche

https://hondon-nieves.blogspot.com/2013/04/el-pantano-de-elche-prachtig.html

In de omgeving van Elche ligt een prachtig natuurgebied ontstaan na de bouw van "El Pantano de Elche" een stuwdam uit de 17e eeuw. Je kan naar de dam wandelen langs de linkse en rechtse zijde. Heb je hoogtevrees dan is de linkse kant van de dam te mijden maar is wel de mooiste wandeling.
Via de rechtse kant kan je onderaan de dam geraken en heb je ook het mooiste zicht op de dam. Het is een dam in boogvorm van ongeveer 22 meter hoog en 75 breed, een wanddikte aan de basis van 12 meter en 9 meter boven. De breedte van de structuur is ongeveer 75 meter.

PARQUE NATURAL EL HONDO

Dit moeras (10 minuten rijden) is verborgen achter de rietvelden en biedt het uiterlijk van een grote natuurlijke lagune, aangevuld met een reeks vijvers en kwelders ondergedompeld in een horizon van gewassen en palmbossen, die een uitzonderlijk landschap vormen. Er zijn 172 soorten geteld avifauna, waarvan er vijftig broeden. Deze omvatten de grijze wintertaling, een van de meest bedreigde vogels in Europa, en de witkopeend, die ook met uitsterven wordt bedreigd, evenals reigers, eenden en steltlopers van verschillende soorten, en flamingo's. In het aquatisch milieu vinden we de paling, de harder, de karper en de gewone scheet, een kleine endemische vis van de Spaanse Middellandse Zee. Het landschap van de Hondo wordt gedomineerd door het riet, terwijl de rietvelden zeer fragmentarisch zijn weergegeven. Verschillende wandelpaden (ook geschikt voor mindervalide) en observatoria stellen de bezoeker in staat om verschillende hoeken van het park te zien en de activiteit van de talrijke vogels te observeren, zowel in de stuwmeren als in de lucht, waar kan worden genoten van buitengewone zonsondergangen.

Poza de Fuente Caputa 

Een bezoek aan deze plek (35 km van ons vandaan) waarbij je jezelf onder kan dompelen in een zeer merkwaardig landschap, en vooral mooi. Deze ruimte heeft een waterbron, verschillende baden die ideaal zijn om in te baden, watervallen en een omgeving vol dennenbossen en verticale kalkstenen muren.

Ballonvaart

Zin in je grenzen te verleggen of Spanje vanaf grotere hoogte te bekijken. Dan kan je op 15 minuten rijden een ballonvaart maken.

 https://aeroglobo.com/en

Wijnproeverij Bodegas Faelo

Op nog geen 15 minuten rijden kan je genieten van een wijnproeverij voor slecht 15 euro p.p. (inclusief kleine versnaperingen). Je geniet dan van een  wijnmakerij en je krijgt dan de  geschiedenis, familietraditie en charme te horen. Je moet wel van te voren reserveren. 

Zoals Bodegas Faelo zegt: "Als u een charmante ervaring midden in de natuur wilt beleven en wilt zien hoe tradities in de wijnbouw behouden kunnen blijven, dan wachten wij op u".

Marokkaanse oase in Spanje

Op nog geen 5 km van ons vandaan ligt beetje verscholen, in de bergen, een prachtige theetuin. Dit theehuis is absoluut een pareltje. De prachtige tuin is erg mooi aangelegd met al de mooie en intieme zithoekjes, net een oase.
Je kan er genieten in alle rust, je komt bijna ogen tekort, achter ieder hoekje iets anders en is rijkelijk versierd met Moorse lampen. Het is ook erg prachtig in de avond.
Er is een ruime keuze aan thee (ook koffie en frisdrank). Entree is 8 euro p.p. dit is inclusief een consumptie.

Golfen 

in de omgeving van Crevillente is een groot aantal golfbanen te vinden, op een afstand van minder dan een half uur rijden zijn er 9 golfbanen bereikbaar met verschillende uitdagingen.

Vissen 

Op zee kun je vissen met een charterboot op onder andere tonijn, bonito, zeebaars en in de juiste tijd (april, mei, juni) zwaardvis 

In de stuwmeren in de buurt van Casa Azul kan er gevist worden op Barbeel, karper en largemouth bass. Er zijn verschillende stuwmeren: Pantano de Elche, Panta de Crevillente en Embalse de la Pedrera. 

Uitgaan

Zin om een avondje lekker te gaan dansen. Dan kan dit goed in de discotheken van Rojales. Maar ook in de steden Alicante of Torrevieja zijn er verschillende uitgaansgelegenheden. Een drankje op een terras en heerlijk genieten van het Spaanse avond leven. 

Fietsen 

De omgeving van onze B&B Casa Azul is zeer uitnodigend om te fietsen. Er zijn verschillende fietsroutes, welke je bij ons kan krijgen. Sommige routes liggen wat verder bij ons vandaan. Zoals een fietsroute van 38 km langs la Zenia/ San Pedro, deze gaat langs een kanaal. Ook kan je rond het meer van Torremendo (22 km) fietsen. Sommige routes zijn uitdagender dan de andere. 

Modder- en zoutbaden

Wist je dat er roze meren bestaan? In Spanje vinden jullie Torrevieja, een klein stadje aan de Costa Blanca. Hier vinden jullie maar liefst twee verschillende zoutwater meren die samen het natuurreservaat vormen, genaamd Las Salinas de Torrevieja. 

Hoe kan dat nou? Door de algen en bacteriën die hier leven krijgt dit prachtige meer haar aardbei roze kleur. En het allerleukste aan dit meer is dat er zelfs in mag zwemmen!

Ook zouden de modder en het zout verschillende krachten hebben, zoals het verlichten van verschillende ademhalings- of huidproblemen. Doordat er zoveel zout in dit meer zit, kan je heerlijk drijven in dit water en genieten van het prachtige uitzicht.

De roze kleurige Flamingo's  komen hier ook af en toe op bezoek. Doordat de Flamingo’s de bijzondere algen eten uit dit meer krijgen ze hun roze kleur. Hoe gaaf is dat?

Foto's zijn van ons zelf of van internet